Waarom detoxen zo belangrijk is voor jouw haar!

Wanneer je voor de 1ste maal bij ons een bezoek brengt, zullen we adviseren om te starten met een detox/herstelbehandeling. Dit doen we niet zonder reden uiteraard!

Eerst en vooral: waarom is het belangrijk om toxic-free haarproducten te gebruiken?

Chemische shampoos bevatten vaak sulfaten, siliconen, parabenen en andere rotzooi. Deze agressieve ingrediënten verwijderen  niet enkel vuil, maar ook de natuurlijke vetten en oliën die je haar én hoofdhuid wél nodig hebben. Waardoor je haar droog en slap wordt, en je hoofdhuid geïrriteerd raakt of zelfs super vet wordt.

Weetje: die agressieve ingrediënten vind je ook terug in schoonmaakmiddelen voor in huis! En dan hebben we het nog niet over de zouten die men erbij doet voor meer product te verkrijgen.

Daarbovenop worden er siliconen toegevoegd om het haar glanzend en glad te krijgen. Helaas zijn deze, in de meeste gevallen, niet wateroplosbaar, waardoor deze achterblijven op jouw haar. Siliconen leggen een laag ‘rond’ jouw haar, m.a.w. jouw haar wordt niet gevoed.  

Wil je meer weten over siliconen, sulfaten en parabenen? Lees dan zeker onze vorige mail rond dit topic!    

https://www.haarateliermaf.be/blogs/nieuws/sulfaten-siliconen-en-parabenen-wat-zijn-het-en-hoe-kan-je-het-vermijden

Maar dat is nog niet alles, ons haar staat dagelijks bloot aan luchtverontreiniging, hittebronnen, metaal en kalkresten in ons water en zelfs medicijnen kunnen achterblijven in ons haar.  Nu je dit weet, snap je ook waar die detox vandaan komt.

 

Wat is het nut van een detox behandeling?

Het detoxen van je haar is letterlijk het ontgiften van jouw haar. Een haardetox heeft een helende en reinigende werking en is een ultra traktatie als je veel waarde hecht aan gezond en mooi haar. Het zuivert je hoofdduid en maakt jouw haar vrij van gifstoffen, zelfs de medicijnresten verdwijnen uit jouw haar. Ik vergelijk het steeds met een peeling voor je gelaat. Die doe je ook eerst voor je de voedende crèmes  of maskers gaat aanbrengen zodat deze goed hun werking kunnen doen.

Wat zijn de voordelen van haardetoxen?

Er zijn verschillende voordelen aan een dieptereiniging van jouw haar. Het allerbelangrijkste is dat het jouw haar én hoofdhuid in gezonde conditie brengt. Het zorgt voor een reiniging tot in de haarzakjes en verbeterd de bloedcirculatie. De build-up laagjes van chemicaliën worden verwijderd waardoor jouw haar én huid weer kunnen ademen. Je zal merken dat je haar beter in model te brengen is.

Hoe vaak moet je je haar detoxen?

Een haardetox is géén vervanging van het gebruik van een goede kwaliteit shampoo maar eerder een aanvulling. Ons advies is om dit zeker voor elke kleuring te doen. Zo dekt je kleur beter én blijft ze langer zitten! Kleur je niet dan is het zeker aan te raden om een detox bij elke knipbeurt te laten doen. Maar wanneer je veel stylingproducten, haardrogers of andere hittetools gebruikt, adviseren we om je haar wat vaker te detoxen. Ook wanneer je je haar veel in een staart of opgestoken draagt. Zelfs een ongezonde levensstijl of stress is merkbaar in je haar!

Kan ik dit thuis doen of moet dit in het kapsalon gebeuren?

Zoals eerder vermeld gebruiken we de detox/herstelkuur van LANZA. De ULTIMATE TREATMENT is een 3-stappen kuur die uw haar detoxt, herstelt, verzegelt en beschermt én die wordt afgestemd op úw specifieke haarstructuur! Het effect van deze verzorging blijft +- 20 wasbeurten in jouw haren! Op voorwaarde dat jouw thuis verzorgingsproducten vrij zijn van sulfaten.

Wil je thuis ook regelmatig een detox shampoo gebruiken? Dan is de Lanza HealingClarifying shampoo de oplossing! Dit is de eerste herstellende shampoo die intensief reinigt én de haarkleur behoudt.  

Hij verwijdert metalen en verontreinigingen zonder de haarkleur aan te tasten.
Elimineert ‘zwemmers groen’ & ‘bronwater oranje’ haar.
Is sulfaat vrij & zonder EDTA.
Gebruikt natuurlijk fytinezuur afkomstig van organische rijst om het haar krachtig maar mild te reinigen.

Wil je deze TOP shampoo graag in huis? Klik dan snel op onderstaande link om naar onze webshop te gaan

https://www.haarateliermaf.be/lanza/p/mcbflw9spa86ac5jrjbwiq6oi56eku

Aangezien we nu jouw haren niet bij ons in het salon kunnen detoxen, hebben we een detox/herstelkit samengesteld zodat jij thuis jouw haren zelf én op een semi-professionelemanier kan detoxen én herstellen.

Wil je persoonlijk advies hierin? We maken graag tijd voor je vrij om je te adviseren.