Toners

ALLES WAT JE MOET WETEN OVER TONERS!

Je kan er niet meer omheen! In de kapperswereld wordt er al een tijdje gebruik gemaakt van toners, ook wel eens glansspoeling, gloss of gewoon spoeling genoemd.

Ook wij bij MAF zijn al even fan van deze geweldige glossy toners en zetten ze regelmatigbij onze klanten in ons salon.

We begrijpen dat het als klant niet altijd even duidelijk is waarom men een toner toepast en wat een toner nu juist doet met jouw haar. Wij vertellen het jou graag in deze blog.

 

Wat is een toner nu eigenlijk en wat doet hij?

Toners bevatten kleurpigmenten die een laagje rond het haar leggen. In de meeste gevallen gaat het om een ammoniavrije kleurgel die jouw bestaande kleur opfrist, een boost of meer karakter geeft of ongewenste ondertonen neutraliseert.

Toners geven dus karakter. Blonde kleuren kun je bijvoorbeeld omtoveren naar een grijsblonde look, zandblonde look of juist rosé blond. M.a.w. ze geven nét dat tikkeltje karakter aan jouw haarkleur.

Maar ze werken ook op blonde kleuren die vervelende gele of oranje weerschijn weg. Een toner frist het haar op en zorgt ervoor dat ongewenste tinten uit het haar verdwijnen en je haar minder dof wordt.

 

Is een toner schadelijk voor mijn haar?

Neen, integendeel! Een toner gaat juist meer glans én kleur geven!! Een toner is NIET schadelijk voor jouw haar.

Ideaal dus voor glanskleuringen, kleurcorrecties en opfrissingen.

 

Wanneer wordt een toner gebruikt?

Toners worden voornamelijk gebruikt op geblondeerd of gehighlight haar. Wanneer een haar ontkleurd wordt, komt er in de meeste gevallen een warme (geel, oranje of rode) weerschijnnaar boven. Deze weerschijn kan geneutraliseerd worden met de juiste toner waardoor de kleuren net tot hun recht komen.

Ook zie je vaak na het zetten van klassieke highlights nog lijnen of streepjes die nog wat scherp zijn. Met een toner blenden de kleuren mooier in elkaar.

Na een week of zes krijgen jouw highlights een uitgroei. Die uitgroei blend na een tonerbehandeling weer heel mooi in elkaar!

Opgelet , een toner werkt een uitgroei niet weg maar vervaagt hem wel mooi waardoor je langer kan wachten met het bijwerken van jouw highlights of foilayage.

Kan een toner ook voor bruine haarkleuren?

Jazeker! Donkere kleuren krijgen vaak te maken met vervelende ondertonen zoals ‘oranje’ weerschijnen die je liever niet in je haar wil. Hier kan een coole toner voor een mooie koel bruine haarkleur zorgen.

Of rode haarkleuren?

Absoluut !! Rode en koper pigmenten wassen juist zeer snel uit de haren, zélfs met de juiste shampoo. Daarom adviseren we om juist bij klanten die rode en koper tinten laten kleuren, regelmatig een toner te nemen. Zo blijven de haren helder en vol van kleur.

Toners zijn dus ook bedoeld om tussen twee kleurbehandelingen in te gebruiken. Jouw haarkleur wordt weer opgefrist door het toevoegen van de kleurpigmenten zonder dat je haar ervan uitdroogt. Beter nog: je haar gaat er beter én glanzender uitzien!

 

Dekt een toner mijn grijs haar?

Helaas pindakaas……….neen. Een toner heeft geen grijsdekking. Wel kan een toner voor een zachte nuance op natuurlijk grijze haren zorgen. Een beetje meer zilver (enkel bij lichtgrijs haar) of wat koeler van kleur. Ook kan een gele weerschijn weggewerkt worden.

 

Kan een toner mijn haar lichter maken?

Neen, een toner is geen haarverf maar bevat wel kleurpigment. Een toner veranderd de toon van je haarkleur maar licht de natuurlijke haren niet op. Dit kan enkel met ontkleuring of permanente haarkleuring.

Wel zal het laagje van kleurpigmenten op jouw donkere of grijze uitgroei mooier in elkaar geblend worden na het gebruik van een toner. De uitgroei zal dus minder opvallen!

 

Bestaat er één toner voor iedereen?

Bij MAF werken we steeds met op maat geformuleerde kleuringen en zo dus ook met onze toners. De uiteindelijke formule hangt af van jouw huidige haarkleur en jouw wenskleur.

 

Hoe vaak kan ik best een toner laten zetten?

Alles hangt van jouw persoonlijke keuze/ ingesteldheid af. Wanneer je jouw kleur er steeds ‘net van de kapper’ wil laten uitzien adviseren we jou het volgende.

Alle kleuren vervagen door invloeden van buitenaf zoals zonlicht, na elke wasbeurt (met een aangepaste shampoo kan je dit beperken), door het gebruik van stijl- of krultangen enz. zelfseen permanente haarkleur vervaagt uiteindelijk. Aangezien een toner slechts een laagje rond jouw haren legt zal een toner sneller vervagen. We adviseren je om eens in de 4 a 6 weken een toner te laten zetten. Wanneer je bv. jouw grijze uitgroei laat bijwerken, kan er meteen een toner op de lengten gezet worden. Zo geniet je langer van je mooie haarkleur.

Bij blonde highlights kan het zelfs na 4 weken nodig zijn om de kleur op te frissen met een toner. Doordat blonde haren poreuzer zijn laten ze sneller kleur los. Maar met een goede, op jouw maat afgestemde thuisverzorging kan je de kleur alvast langer behouden. Hier kunnen we jou zeker bij adviseren. Lees zeker ook onze blog over sulfaten, parabenen en siliconen.

Aangezien we helemaal gek zijn op mooi glanzend en goed verzorgd haar, spreekt het voor zich dat wij helemaal fan zijn van onze Liquid LANZA toners.

Ben jij ook overtuigd, maak dan snel een afspraak voor jouw op maat gemaakte glosstoner.