Vijf haarfabels uitgelicht!

1. Je haar vaak wassen is slecht voor je haar.

Not true

Alles hangt ervan af welke producten je gebruikt. Wanneer je uw haar elke dag wast met een shampoo waar sulfaten en/of chemicaliën in zitten (lees:agressief), dan zal je dat na verloop van tijd gaan merken. Maar gebruik je sulfatenvrije kwalitatief goede producten, dan kan je uw haar zonder probleem 2 a 3 maal per week wassen. Wanneer het product rijk is aan proteïnen, keratine en andere voedingsstoffen, dan kan je haar er zelfs baat bij hebben om uw haren enkele keren per week te wassen en te verzorgen. Wel is het belangrijk om je haren bij het stylen goed te beschermen! Want dagelijks met de warme föhn of, erger nog de stijltang doet meer kwaad dan goed, zonder goede hitte bescherming. Al onze shampoo's bij MAF zijn sulfaten- en chemicaliënvrij.

 

2. Je haar groeit sneller wanneer je het regelmatig knipt

Not true

Ons haar bestaat uit dode cellen terwijl het levende gedeelte, het haarzakje, zich in de hoofdhuid bevindt. Dit verklaard waarom het geen pijn doet wanneer we de haren afknippen. Maar wanneer je een haar uittrekt zul je dit wel degelijk voelen. Je haar dat uit het haarzakje groeit is opgebouwd uit cellen zonder bloedsomloop of zenuwstelsel. Dus wanneer je uw haar afknipt zal jouw haar niet sneller groeien. Wel is het zo dat je haar er voller en minder dof zal uitzien. Doordat je punten niet meer zo fijn zijn en de gepleten punten weg zijn zal je haar meer glanzen.

Je kan je haar helpen met groeien door vitaminen in te nemen of een shampoo te gebruiken die de bloedsomloop stimuleert. De Beauty Bears Vitaminen bevatten alles wat gezond haar nodig heeft en de Healing Nourish van LANZA is een bloedsomloop stimulerende lijn.

3. Gespleten haarpunten kunnen ‘genezen’

Not true

Er is maar één remedie en dat is afknippen. Wel zijn er producten die de gespleten punten kunnen opvullen/aan elkaar kleven, maar dit effect verdwijnt wanneer je het product er weer uitwast. Je kan gespleten punten wel voorkomen door de kwaliteit van je haar te verbeteren. Dit doe je door de juiste producten te gebruiken, de hoofdhuid te verzorgen en met de juiste voeding/ voedingssupplementen. Gespleten punten worden ook veroorzaakt door föhnen en het gebruik van stijltangen. Het is dan ook aan te raden om dit niet dagelijks te gebruiken én en kwalitatieve beschermingsspray, -olie, -crème te gebruiken die hitte bescherming geeft.

De Healing Oil van LANZA is beschermend en hitte bestendig en bevat een uniek complex met 4 verschillende oliën. Verder is de salonbehandeling Remedy Rescue een top behandeling voor fijne punten.

4. Af en toe van shampoo veranderen is goed voor je haren.

Not necessarily true

Alles hangt af van wat je van een shampoo verwacht. Sommigen hebben het idee dat hun haar went aan een bepaald product en niet meer reageert zoals ze gewent zijn. Anderen willen vooral dat de geur goed is. Het is dus een persoonlijke kwestie.  Belangrijk is dat de producten die je kiest bij jouw haartype passen. Je haar kan de ene moment meer vocht nodig hebben en de andere keer meer proteine nodig hebben. Laat je bij de keuze van haarproducten best adviseren door een professional.

5. Als je één grijs haar uittrekt, krijg je er twee voor in de plaats

Not true

Grijs (wit) haar ontstaat doordat de hoeveelheid melanine, het pigment dat je haar kleur geeft, afneemt. In de haarwortel wordt minder pigment aangemaakt. Grijs haar krijgen is eerder erfelijk vastgelegd. Niet iets waar je zelf iets aan kan doen.