Vitamines voor het haar, wat doen ze echt?

Ik krijg in het kapsalon regelmatig de vraag of vitamines voor het haar nu echt werken én vooral welke vitamines moeten we nu nemen?

Ik geloof dat een gezonde voeding belangrijk is voor ons hele gestel. Toch gebeurt het dat ik al eens een diepvries- of afhaalmaaltijd verorber. Ik vrees dat ik dan ook de aanbevolen hoeveelheid vitamines niet via mijn voeding binnen krijgen. Daarom neem ik dagelijks een x-aantal supplementen, waardoor ik mijn, toch wel redelijk druk schema de baas kan.

Om die reden geloof ik ook dat een supplement voor haar, nagels en huid geen overbodige luxe is. Vooral na een fysiek of mentaal moeilijke periode kan je haaruitval ondervinden of je haar groeit minder snel. Daarom is een duwtje in de rug altijd meegenomen.

Gezond haar groeit nu eenmaal beter met de juiste voeding want je haar én huid wordt gevoed door wat je eet. De nodige voedingsstoffen krijgt je haar via de haarzakjes en die krijgen het dan weer via de bloedsomloop.

Eerst ben ik op zoek gegaan naar welke vitamines nu belangrijk zijn om je haar gezond, vol en glanzend te houden. Hier volgen de belangrijkste:

vitamine B8 (Biotine) is een belangrijke vitamine tegen haaruitval. Wanneer je een tekort hebt aan Biotine krijg je haaruitval. Biotine helpt bij de productie van keratine (Keratine is een eiwit dat in je haar, nagels en huid zit. Meer dan 80% van je haar is opgebouwd uit Keratine Proteïnen. Keratine maakt je haar sterker. Het zorgt ervoor dat je haar minder snel breekt en pluist.)
vitamine B11 (Foliumzuur) zorgt voor gezonde haarzakjes én een betere bloedcirculatie. Hierdoor bereiken de voedingsstoffen de hoofdhuid beter en groeit uw haar beter.
vitamine B12 (Cobalamine) zorgt voor de aanmaak van rode bloedcellen en kan bij een tekort haaruitval en grijs haar veroorzaken. Een tekort aan B12 komt vooral voor bij mensen die geen vlees eten.
vitamine A ondersteunt je afweersysteem en stimuleert de talgproductie en beschermt je haar tegen uitdrogen.
vitamine C is een krachtige antioxidant die helpt bij het opbouwen van collageen in de huid en rondom de haarfollikel. Ook helpt Vitamine C het lichaam om ijzer op te nemen (IJzer zorgt voor het transport van zuurstof naar de haarzakjes. Zuurstof is belangrijk voor de groei van je haar).
zink voor sterk haar! Mooi haar is ook sterk haar, dat niet zo snel splijt. Voor sterke haren heb je zink nodig. Dit mineraal is nodig voor de opbouw van eiwitten en daarmee voor alle lichaamsweefsels, en dus ook haar.

Mijn conclusie is dat je met een gezonde én gevarieerde eetgewoonte alle vitamines voor het haar binnen krijgt. Maar dat we af en toe toch wel eens wat vitamines missen. Ik denk dan aan mensen die geen vlees eten of een drukke, vermoeiende periode of ziekte doorgemaakt hebben. Een vitaminekuur 1 a 2 maal per jaar is zéker aan te raden.

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar vitamines die aansluiten bij onze filosofie van duurzaamheid, milieubewust én diervriendelijk. Zo ben ik uitgekomen bij Beauty Bear Hair Vitamines.

Ik was helemaal verkocht omdat ze geen kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of conserveermiddelen bevatten én ze zijn 100% vegan (de gelatine is vervangen door Pectine= fruitvezels) en 100% cruelty free!! Wat voor mij, als vegetariër, heel belangrijk is.

Verder bevatten ze Biotin, vitamine B12, vitamine E, vitamine A, Foliumzuur en Acerola (C-vitamine). In Acerola zit een hoge dosis biologische vitamine C maar ook bètacaroteen. Dit wordt omgezet in vitamine A dat je afweersysteem ondersteund.

In de Beauty Bear Vitamines zitten alle stoffen die onze haren nodig hebben om sterk en glanzend te kunnen groeien én om haaruitval tegen te gaan. Bovendien smaken ze naar zwarte bes waardoor het zelfs lekker is om vitamines te nemen.

Ik ben er van overtuigd dat de Beauty Bears Vitamines uw haren in top conditie kunnen houden.

TIP! Gebruik de vitamines in combinatie met onze Lanza Healing Nourish. Dit 3-stappen systeem voedt uw haar en stimuleert de haargroei. Door de unieke ingrediënten ga je per direct haaruitval tegen zonder de haarkleur te beschadigen. Zo ziet uw haar er weer vol en gezond uit, voor een jeugdige look! 

De Beauty Bear Vitamines hebben ook andere varianten voor Skin, Nails en Tan. De Bearszijn zo ontwikkeld dat alle 4 de varianten tegelijk ingenomen mogen worden. Dus mis je ook vitamines voor je huid, nagels of tanning dan mag je ze combineren. We hebben alle 4 de varianten in huis bij MAF.

Enkele feiten over de Beauty Bears

De Beauty Bear vitamines bevatten alleen natuurlijke smaak- en kleurstoffen.
De hoeveelheid vitamines in de Beauty Bear Vitamines zijn aangepast aan de eetgewoonten in Europa. De Beauty Bear Vitamines bevatten juist de vitamines die door eetgewoonten worden gemist.
Het gebrek aan Jodium is een grote zorg in Europa. De Beauty Bear Vitamines bevatten daarom veel jodium.
Beauty Bear bevat een hoog gehalte aan vitamine B5, vitamine B6, vitamine B12 en vitamine A.
Beauty Bear bevat niet meer dan 100mcg Biotine, omdat deze hoeveelheid genoeg is voor de meeste mensen. Biotine alleen is niet de oplossing voor lang haar. Biotinemoet samenwerken met de andere vitamines.
Beauty Bear maakt gebruik van de natuurlijke vorm van vitamine E – “D-alfa-tocoferol”. 

Ingrediënten van de HAIR vitamines:

Hoeveelheid per portie (2 gummies):                                                RI%

Vitamine A                                  750 mcg       95%

Vitamine B5                                 6 mg         100%

Vitamine B6                                 2,1 mg        150%

Foliumzuur (B9)                              250 mcg      125%

Vitamine B12                                6,3 mcg       250%

Acerola-extract                              88 mg         Niet bepaald

Waarvan: vitamine C                          20 mg         25%

Vitamine D3                                10 mcg              200%

Vitamine E                                 18 mg         150%

Biotine                                     360 mcg       720%

Jodium                                    150 mcg       100%

Zink                                       2,5 mg         25% 

Choline                                    40 mcg        Niet bepaald

Inositol                                     50 mcg        Niet bepaald

Cichorei Inuline                              24 mg         Niet bepaald

Glucosestroop, Rietsuiker, Pectine (fruitvezels), Acerola-extract (Malpighi glabra L.), Vitamine A, plantaardige Vitamine D3, Vitamine E, Vitamine B5, Vitamine B6, Foliumzuur, Vitamine B12, Biotine, Jodium, Zink, Choline , Inositol, Cichorei-inuline, natuurlijk roma(zwarte bes), natuurlijke kleurstof (anthocyaninen), oppervlaktebehandelingsmiddel (kokosolie, raapzaadolie, carnaubawas).