Met deze vier tips worden jouw haren goed beschermt én verzorgt op vakantie.

Bescherm niet enkel je huid tegen de zon maar wees ook lief voor je haar.

Een zonnige strandvakantie kan deugd doen. Maar heb jij telkens een strooie dakje op je hoofd waar je met geen mogelijkheid doorkomt, of is jouw moie haarkleur afgebleekt en dof geworden?

Met deze   tips kan jij extra lief zijn voor jouw haar en kom je thuis met een mooie glanzende haardos.

1. Draag een hoed of pet ter bescherming tegen de zon.

Ook wanneer je geen zonneklopper bent, wanneer je wandelt, fietst of terrasjes doet, wordt jouw haar ook blootgesteld aan de zon én zal jouw haar (net als jouw huid) beschadiging oplopen. Je haar zal niet enkel uitdrogen maar jouw haarkleur zal sneller verbleken.

2. Gebruik dan een verzorgende spray of leave-in crème.

Verdraag je geen hoed of pet op je hoofd? Bescherm jouw haar dan goed met een aangepast product. Onze Lanza Healing Colorcare Color Guard of  Lanza Healing Color Care Trauma Treatment  (ook leverbaar in 50 ml tubetje) zijn hiervoor uitermate geschikt, ze bevatten beiden een krachtige trippel UV bescherming.

3. Vermijd chloorwater of een duik in de zee zoveel mogelijk.

Kun je de verleiding niet weerstaan of snak je naar een frisse duik, spoel het haar dan na elke zwemsessie goed uit en spray of smeer meteen UV bescherming in je haar.

4. Je haar heeft tijdens een zon- of strandvakantie heel wat te verduren.

Gebruik daarom professionele producten die jouw haar werkelijk vanbinnen uit gaan opbouwen ipv slechts een siliconenlaagje (supermarktproducten) rond jouw haar te leggen.

Ik zelf neem altijd onze LANZA Clarifying detox shampoo mee die al het chloor, zeezout en zonnecrème verwijderd. Dit is een herstellende shampoo die intensief reinigt maar de haarkleur behoudt. Deze shampoo elimineert ‘zwemmers groen’ & ‘bronwater oranje’ haar én is sulfaatvrij.

Ga je met heel het gezin op vakantie en wil je niet voor ieder apart een shampoo meezeulen in de bagage maar toch een kwalitatieve shampoo meenemen?

Dan is onze LANZA TRUE Clean Shampoo een geweldige familieshampoo. Deze milde lichtgewicht shampoo is een zacht poeder dat veranderd in een zijdezacht hydraterend schuim. Hij reinigt mét toevoeging van vitamines waardoor je haarultra schoon aanvoelt.

Doordat hij in poedervorm in oceaanplastiek verpakt is, is hij zeer licht om mee te nemen (hij bevat geen water) én is hij zeer milieuvriendelijk. True shampoo is geurvrij (ideaal voor kinderoogjes), kleurveilig, veganistisch en dierproefvrij. Een kwalitatieve shampoo voor gans het gezin die jouw ecologische voetafdruk verkleint! Wat wil je nog meer.

Hoe te gebruiken:

Schud een dunne laag in de hand, voeg water toe en wrijf zachtjes over de handen om dat heerlijke schuim te activeren.

Is jouw haar ontkleurd of heb je een droge krullebol?

Dan is het LANZA Healing Moi Moi Masker een absolute aanrader! Moi Moi Masker is een sterk hydraterend masker voor extreem droge haren met een therapeutische formulering dat het haar niet verzwaard. Ook leverbaar in 50 ml tubetje.

Heb je gekleurde haren?

Dan is de LANZA Healing Trauma Treatment Restorative Conditioner jouw vakantie buddy! Deze topper zorgt voor een snel herstel van zelfs extreem beschadigd haar én behoud jouw haarkleur langer. Eenvoudig in gebruik: minuutje laten inwerken, uitspoelen – klaar! Wanneer het haar wat extra liefdevolle verzorging nodig heeft kan je hem als een pre-shampoo gebruiken: verdeel in droog haar, laat dit circa 1 minuut inwerken en was het daarna zoals gewoonlijk.

Voor de blondines

Onder invloed van zonlicht wordt het haar van nature lichter van kleur. Heb je geblondeerd haar, dan kan dit door de zonnestralen een gelige kleur krijgen. Niets is mooier dan een warme zongebruinde huid en koele blonde haren.

Onze LANZA Blonde lijn is speciaal ontwikkeld voor ontkleurde blonde haren.

Gebruik tijdens een zonvakantie af en toe een zilvershampoo (ook leverbaar in 50 ml tubetje) of zilverconditioner. Let op dat je niet overdrijft met zilvershampoo want ‘less is more’.

Wil jij graag op jouw haartype én persoonlijke afgestemde vakantie haircare? Dan helpen we jou graag verder in onze salon.

Spring gerust een keertje binnen.